|
||||||||||||||||||||||||||||||||
Salater | Bagværk | |||||||||||||||||||||||||||||||
Græsk salat med tzatziki | Brunsviger | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kålsalat med appelsin og rosin | Chokoladekonfekt med chokoladecreme | |||||||||||||||||||||||||||||||
Susannes salat | Gulerodskage eller squashkage i bradepande | |||||||||||||||||||||||||||||||
Tomatsalat med flere slags løg | Kokosmuffens | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kommenskringler | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Kringle | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Forretter | Lagkage med ananasstykker | |||||||||||||||||||||||||||||||
Salatblad med ananasring og hønsesalat | Squashies | |||||||||||||||||||||||||||||||
Tarteletter med kylling i asparges | Squashkager (2 stk. i franskbrødsforme) | |||||||||||||||||||||||||||||||
Helserugbrød | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Møllerens thekage | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Suppe | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Fedtforbrændings suppe | Diverse | |||||||||||||||||||||||||||||||
Indonesisk karrysuppe | Agurkesalat | |||||||||||||||||||||||||||||||
Bådmandssild | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Hovedretter | Ravigotti sauce og Blomkål med ravigotti sauce | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hamburgerkoteletter | Rødbeder i ovn | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kinesermad serveret i foliebakker | Squash marmelade med citron | |||||||||||||||||||||||||||||||
Langtidsstegt juleand m/tilbehør | Sunde julekugler | |||||||||||||||||||||||||||||||
Mørbradgryde med hjemmelavede fedtfattige pommes frites | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Risklatter | Desserter | |||||||||||||||||||||||||||||||
Appelsinris med kirsebærsauce | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Bær symfoni dessert | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Dajm iskage | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Vaniljeis med knuste makroner, hasselnødder og Bailey | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Lad Gordon Ramsey lære dig at slibe en kniv med et strygestål | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Se denne video og du vil altid have skarpe knive i dit køkken | ||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
Vidste du hvor langt man skal løbe, hvis man vejer 70 kilo og man spiser: | ||||||||||||||||||||||||||||||||
En stor Big Mac menu | 18,5 kilometer | |||||||||||||||||||||||||||||||
100 gram chokolade (1 Ritter Sport) | 10,0 kilometer | |||||||||||||||||||||||||||||||
1 flaske vin (70 cl) | 7,9 kilometer | |||||||||||||||||||||||||||||||
En halv liter sodavand eller en øl | 3,0 kilometer | |||||||||||||||||||||||||||||||
Tre stykker frugt | Under en kilometer | |||||||||||||||||||||||||||||||
Klik på billedet for at se opskriften på
bådmandssild større |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Vaniljeis med
knuste makroner, hasselnødder og Bailey
1 liter vaniljeis – skiveskåret (giver ca. 8 skiver) 10 – 15 stk. små makroner 75 gr. hasselnødder Bailey
Makroner knuses, hasselnødder hakkes groft og blandes på en tallerken Isen skæres i ca. 2 cm tykke skiver og vendes i blandingen. Den må godt være lidt blød, da det så er lettere at få makronblandingen til at hænge fast på de enkelte stykker Nu lægges hver skive indpakket f.eks. med mellemlægspapir omkring, i en aflang kageform (rugbrødsform) og stilles tilbage i fryseren
Anrettes på et fad. Hver person tager et stykke over på sin tallerken og hælder Bailey over det |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Helserugbrød
2 dl grahamsmel Tilsæt madkulør hvis man ønsker mørkere brød Hæld kærnemælk i en stor skål og tilsæt sirup. Tilsæt alle andre ingredienser og rør eller pisk dejen godt sammen. Kom dejen i 2 stk. 1 ½ liters forme (bages i ca. 1 ½ time) eller 1 stk. 3 liters form (bages i ca. 2 timer) Bag brødene på næstnederst rille i 175 graders varm ovn. Hvis man ønsker en blød skorpe, pakkes brødene i et klæde og kommes i plastpose, mens de endnu er lidt varme. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Sunde julekugler | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Ingredienser: 75 gram korender (meget små rosiner) 70 gram tørrede abrikoser 90 gram svesker (uden sten) 100 gram dadler (uden sten) 80 gram valnødder eller mandler 80 ml. appelsinsaft Skal fra 1 appelsin, fint revet. 50 gram kokos + (til at drysse over kuglerne til sidst) 1 spsk. honning eller lys sirup 2 tsk. kanel 1 tsk. ingefær (kan undlades)
Fremgangsmåde: Skulle det utænkelige ske, at de ikke bliver spist op, kan de nedfryses! Denne portion giver ca. 50 julekugler |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Tarteletter med kylling i asparges (fra Karolines køkken) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Kyllingestykker eller
kyllingefilet (ca. 1600 g) |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Bring kylling og vand i
kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog
suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag kød og grønsager
op. Si suppen og skum fedtet af - der skal være 6 dl suppe. Lad
kyllingekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Kommenskringler - (Maja Jakobsen´s opskrift) 500 gr. mel
Gæren røres ud i lunken mælk. Tilsæt sukker – salt – margarine og kommen. Æltes med mel til dejen slipper fadet. Formes derefter til 16 kringler, der hæver til dobbelt størrelse. Pensles og bages ved 250 grader i 10 minutter |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
Bær symfoni dessert (kan laves med én hånd) |
||||||||||||||||||||||||||||||||
1 pose (400 gr.) bær symfoni fra LuxusGrønt (kan købes i Føtex eller Bilka) 500 g ægte græsk yoghurt Del posens indhold ud på 4
tallerkener og lad det optø |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
Susannes salat (4 personer) |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Cherry tomater - skåret i halve Agurker - skåret i stave og derefter ca. 1 cm stykker Løg - skåret i små stykker Peberfrugt (orange eller gul) - skåret i 1 cm stykker 2 små gulerødder - skåret i 1 cm stykker 1 dåse ananas i små stykker (køb evt. i skiver og skær dem selv i mindre stykker) Sukkerlage fra dåsen med ananas - skal bruges til dressing 1 pose salatdrys med ananas, melon og papaya i tern (kan købes i Føtex/Bilka) 1 pose salatdrys f.eks. mini grissini med tomat og basilikum (kan købes i Føtex/Bilka) |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Skær grøntsagerne + ananas som beskrevet og det kan du gøre i forvejen. Bland ikke ananas i skålen før du skal bruge det. Når du skal bruge din salat, blandes salatdrys med ananas, melon og papaya i tern i skålen med grøntsagerne. Desuden hældes ananas i de små stykker i. Dressingen er ca. det halve af sukkerlagen fra dine ananas. Salatdrys f.eks. mini grissini hældes i en separat skål og gæsterne drysser det selv over deres egen salat. Tips: Har du ikke lige præcis de nævnte grøntsager, kan du roligt putte andre ting i. Det smager også godt med ærter og majs eller hvad du nu har. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Mørbradgryde med hjemmelavede fedtfattige pommes frites (4 personer)
2 hele mørbrad Pynt: Brun mørbrad og champignons. Tilsæt øvrige ting og lad det koge ca. 45 min. Tag mørbradene op og del dem i ca. 3 cm tykke skiver. Jævn evt. sovsen lidt.
Hjemmelavede fedtfattige pommes frites Grove pommes frites er nemme at
lave selv: sprøde, varme, duftende. Og ingen friture! Lav virkelig
mange, de bliver altid spist. Server dem til burgere, til mexicansk mad,
til gryderetter og til panerede fiskefileter som fish and chips. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Ravigotti
sauce (Brian Worm´s opskrift) Laves dagen før og skal stå natten over. Dejlig sauce, som kan bruges til forskellige kød retter. Blomkål med
ravigotti sauce Kog 1 blomkål (læg det i gryden i
koldt vand tilsat lidt salt). Kog op og sluk. Lad stå og tage eftervarmen.
Afkøl - og del det i buketter - læg det i køleskab. Anrettes portionsmæssigt på en
tallerken pr. person: God appetit |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Squashies (opskrift fra Familie-Journalen i 1998) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Denne kage kombinerer klassens timekage og brownies med overskuddet af squash i haven. Den er en lækker og meget fyldig kage Ingredienser: Tips: Kagen kan krydres med kanel og /eller nelliker, og den kan pyntes med mandelflager. Bland de tørre ting i en skål. Kom squashene i skålen sammen med olie og de sammenpiskede æg. Bland det hele godt og hæld dejen i en lille smurt bradepande (20 x 20 cm). Bag kagen 60 - 70 minutter ved 180 0 på midterste ovnrille. Server kagen udskåret i stykker på ca. 7 x 7 cm |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Den amerikanske drøm eller fedtforbrændings suppe - 6 personer (fra dk-kogebogen) |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Ingredienser: |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Skær grønsagerne i små – mellemstore stykker og læg dem i en stor gryde sammen med tomaterne og bouillon terningerne. Tildæk med vand. Lad det koge i 10 minutter og skru derefter ned for varmen og lad de simre indtil det er færdigt. Suppen kan spises på ethvert tidspunkt du føler dig sulten. Tips: |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Hamburgerkoteletter (fra "Bord dæk dig... med gris på gaflen" fra 1970) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
10-12 8 skiver hamburgerryg |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Hamburgerkoteletterne bankes let, brunes i halvdelen af smørret og lægges i et ovnfast fad. En tyk skive appelsin lægges på hver kotelet. De halverede champignoner ristes lidt i smørret på panden og fordeles i fadet. Fløde resten af smørret og appelsinsaften jævnes med lidt meljævning over koteletterne. Tomaterne skoldes, flås og stilles langs kanten i fadet, der dækkes med folie og sættes i ovnen ved 175 grader i 20-30 min. Serveres med grøn salat og flute. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Appelsinris med kirsebærsauce (fra Super Brugsen) til 4 personer | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Ingredienser: 100 g grødris 6 dl appelsinjuice 85 g sukker 1 stang vanille 0,5 ltr piskefløde 50 g smuttede mandler 4 dl kirsebærsauce |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Kog risene med appelsinjuice, sukker, vanillekorn og
resten af vanillestangen ca. 45 min. Afkøl grøden helt. Pisk fløde til skum og vend den forsigtigt i risengrøden. Hak mandlerne og vend dem i. Varm kirsebærsaucen i en gryde. Server appelsinrisen med den lune kirsebærsauce. Pep kirsebærsaucen lidt op med et par centiliter Amaretto (italiensk mandellikør). Risalamande smager dejligt tilsat lidt portvin eller marsala (italiensk hedvin). |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Risklatter (6 personer) fra kogebogen Mad af Ingeborg Suhr 1946 1 rest stiv risengrød Risgrøden røres med æg, sukker, mel og salt.
Risklatten påsættes med en spiseske på en pande i fedtstof og bages
lysebrune. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Kålsalat med
Bland kål, gulerod, æble og rosiner. Pisk appelsinsaften med olivenolie og smag til med salt og peber. Bland salaten med dressingen og lad den trække 10-15 minutter før den serveres med mandarinerne ovenpå |
Salaterne smager godt
til alle slags |
Tomatsalat med flere slags løg
Dressing:
Skær tomaterne i skiver og læg dem på et fad med masser af friske basilikumblade. Bland løgene og drys dem over. Pisk dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten. |
||||||||||||||||||||||||||||||
Rødbeder lavet i mikroovn eller almindelig ovn Skær stilk og rod af og skræl dem ligesom
kartofler. Læg dem i en skål eller fad og tildæk med et låg eller film,
som prikkes. Vær opmærksom på, at der ikke skal væde i, men at der kommer
væde ud under tilberedning. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Langtidsholdbar agurkesalat fra Maja Jakobsen | ||||||||||||||||||||||||||||||||
2 agurker | 3/4 liter eddike | |||||||||||||||||||||||||||||||
350 gram sukker | 1½ tsk. salt | |||||||||||||||||||||||||||||||
1 tsk. peber | 1 tsk. atamon | |||||||||||||||||||||||||||||||
Eddike koges og tilsættes sukker, salt og
peber. Til sidst tilsættes atamon og det sættes til afkøling. Agurker snittes og lægges i glas og den afkølede lage hældes i. Glassene bindes til. Der bliver 5 sennepsglas af denne portion |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Chokoladekonfekt med chokoladecreme (Annette Kræmmer) 200 g koldt smør og 200 g sukker piskes sammen
over vandbad.
Dejen hældes i en lille bradepande (ca. 30 x 40 cm), der er smurt med smør og beklædt med bagepapir. Kagen bages i ca. 40 minutter ved 170 0. Chokoladecreme:
Piskefløden hældes i en gryde og varmes
op til kogepunktet, hvorefter den fjernes fra varmen. Chokoladen brækkes
i mindre stykker og kommes i fløden, hvor den smelter. Lad cremen
køle lidt af. Pisk smørret ud i chokoladen. Stilles i køleskabet
til den er stivnet. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Græsk
salat med tzatziki (4 personer), som kun tager 15 min. at lave Salat: 10 tomater, der skæres i kvarte og hver "båd" deles igen på tværs 2 agurker, der skæres i 5 cm lange stave 2 store løg i ringe Evt. gul peberfrugt skæret i mindre stykker Feta ost i tern Oliven Anret på et stort fad tomater og agurk. Pynt med løgringe, feta og oliven. Personlig hælder jeg aldrig olivenolie over, men laver i stedet tzatziki til salaten. Tips: Har du en rest røget makrel eller lignende røget fisk til overs, smager det mægtig godt i salaten (serveres nogle steder på Santorini og i små landsbyer på Kreta). Tzatziki:
Ylette og olie blandes i en skål, hvorefter krydderier tilsættes. Hvis tzatzikien skal henstå lidt, så pas på med for meget hvidløg. Lige inden servering røres atter i tzatzikien og der pyntes med et drys ekstra oregano og timian. Tips: Friskbagt brød kan serveres sammen med tzatziki som selvstændig lille ret til en ouzo eller tzatziki smager også vældig godt til pommes frites i stedet for remoulade og kan desuden bruges til at dyppe snacks i. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Squash
marmelade med citron fra Maja Jakobsen
1 squash (skrællet og befriet for kerner) 2 - 3 kernefri og usprøjtede citroner Sukker Marmelit Squash og citroner vejes, når squashen er skrællet
og kernefri, da der skal tilsættes sukker i forholdet 1:1 senere. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Langtidsstegt
juleand m/tilbehør (4 personer)
Når jeg steger and til juleaften bruger jeg altid denne opskrift og steger altid anden dagen i forvejen samt parterer den og forbereder sovs. Så kan jeg gøre ovnen ren og på selve juleaften nøjes med at opvarme anden samt grille den. Så skal jeg ikke stå med en varm and og brænde fingrene lige før gæsterne er klar til at gå til bord. 1 berberi and 3200 gram
Sukker til kogning af svesker og brunede kartofler
Tilbehør:
Anden gøres i stand (skær det yderste
af vingespidserne af til sovs), gnides ud- og indvendigt med
en blanding af salt, peber og sukker. Kom de skrællede æbler
og svesker i, luk for åbningen med grillnåle.
Læg anden på risten over bradepanden med brystet nedad. Kom
lidt vand i bradepanden, så det dækker bunden. Sæt anden i ovnen på
nederste rille ved ca. 160 0 i 2½ til 3 timer. HUSK AT
DRYPPE ANDEN MED STEGESKYEN ca. hver ½ time. Anden er færdigstegt,
når lårene kan vrides fra kroppen, og hvis kødsaften
er klar, når man prikker i låret med f.eks. en tandstik. Opvarmning: Der lægges andefedtsklatter på andestykkerne, som sættes i en kold ovn ca. 45 minutter, før de grilles. De kogte svesker lægges ind i ovnen til sidst for at blive varmet inden serveringen. Sovs: Kog det yderste af vingespidserne, halsen, kråsen og leveren i ca. ½ ltr vand sammen med en lille gulerod, et lille løg og lidt salt. Hvis der mangler lidt smag kan evt. tilsættes lidt hønsebouillon eller terning. Når det er kogt, skæres det i små stykker og kogevandet sies. Af dette kogevand laves nu en god sovs sammen med stegeskyen fra anden, som jævnes og tilsættes lidt kulør og evt. salt. Halverede æbler: Æblerne halveres, kernehus fjernes, men de skal ikke skrælles. Koges under svag varme i en gryde sammen med vand og sukker samt vanillesukker til de er kogte uden at være kogt helt ud. Sættes til afkøling. Ved anretningen lægges æblerne på fadet med klatter af ribsgele i halvdelen af æblerne, og de kogte (varme) svesker i den anden halvdel. Kogte svesker: Svesker (med sten) koges i mikroovn i lidt vand sammen med sukker og rom, whisky eller lignende, uden dog at være kogt helt ud. Kan varmes før anretningen sammen med anden. Brunede kartofler: Sukker smeltes på panden og en klat margarine tilsættes. Når det er smeltet kommes kartoflerne i og skub rundt med dem hele tiden, så de ikke brænder på. Rødkål: Rødkål varmes i en gryde med lidt vand og smages til med sukker. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Squashkager (2
stk. i franskbrødsforme)
3 æg 300 g sukker 2 ½ dl. olie 3 dl. reven squash 350 g mel 1/4 tsk. bagepulver 2 tsk. natron 1 tsk. salt 2 - 3 tsk. kanel 2 dl. groft hakkede mandler eller nødder Bland de 3 første ingredienser. Sigt melet med
de øvrige tørre ingredienser. Ælt det sammen med squash-blandingen
og tilsæt mandler eller nødder. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Gulerodskage eller squashkage i bradepande | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Gulerodskage
3 æg
|
Squashkage
3 æg
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
Bland de 3 første ingredienser. Sigt melet med
de øvrige tørre ingredienser. Ælt det sammen med de
revne gulerødder/squash og tilsæt rosiner eller mandler/nødder. Bages i en smurt bradepande ca. 25 x 35 cm ved 200 0 i ca. 30 minutter. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Indonesisk karrysuppe
Løget svitses i lidt olie og karryenLøget Løget svitses i lidt olie og karryen brændes af heri. Tilsæt de hakkede tomater sammen med lidt saft fra ananas eller fersken samt grøntsagsbouillon.
Retten snurrer i 15 min. Små stykker ananas hældes i.
Sluk og hæld piskefløden i, så retten stadig er varm ved servering.
Servering: |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Salatblad med ananasring og
hønsesalat (pr. person)
Pynt
På et salatblad lægges en ananasring, der
fyldes med hønsesalat i hullet. Pyntes med tomat og dild. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Kinesermad (4 personer) serveret
portionsvis i foliebakker i str. á 0,9 ltr. (Willy Wiltoft)
Tilbehør:
En klat margarine lægges i bunden af hver foliebakke.
Dernæst lægges skiftevis kartofler, champignons, løgringe
og noget af farsen. Drys med salt og peber mellem lagene. Afslut med en
klat margarine. OBS. - Retten spises selvfølgelig med spisepinde hvis man har mod til det. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Kringle (Susannes egen opskrift)
300 g mel
Remonce:
Pynt:
Gæren opløses i æggene og det lunkne
vand, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes og æltes
til en ensartet dej, som skal hæve til dobbelt størrelse på
et lunt sted, tildækket. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Lagkage med ananasstykker (Kokken Jens fra HK/Århus) 1 pk. lagekagebunde (lyse)
Dagen før:
Den dag, hvor lagkagen skal bruges:
Chokolade/piskefløden piskes og pyntes på lagkagen. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Dajm iskage til 8 personer
(Lis Andersen)
Bund: 3 æggehvider 1½ dl. sukker 1 dl hakkede mandler eller hasselnødder Ingredienserne piskes godt og lægges i en rund form, der er beklædt med bagepapir (ca. 26 cm i diameter) og bages ved 150 0 i 1½ time. Det er vigtigt, at tiden overholdes. Kaffeskum:
Piskefløden piskes meget stift. Æggeblommer og sukker piskes. Chokoladestykker blandes i æggemassen og kaffen blandes i. Til sidst vendes flødeskummet i. Kommes direkte i fryseren. OBS. Må ikke være al for "frosset" ved serveringen og skal derfor henstå ca. 1 time før serveringen. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Brunsviger (Maja Jakobsen) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
300 g mel | Remonce: | |||||||||||||||||||||||||||||||
30 g melis | 100 g margarine (æltes blød) | |||||||||||||||||||||||||||||||
30 g margarine | 100 g mørk farin | |||||||||||||||||||||||||||||||
30 g gær | 1 spsk. mørk sirup | |||||||||||||||||||||||||||||||
½ tsk. salt | ||||||||||||||||||||||||||||||||
½ tsk. kardemomme | Pynt: | |||||||||||||||||||||||||||||||
2 dl. lunken vand | Korender / rosiner | |||||||||||||||||||||||||||||||
Dejen æltes, tildækkes og sættes til hævning
i 20 minutter, hvorefter den formes til en kugle, som hviler et par minutter.
Derefter rulles dejen ud og lægges i en smurt bradepande (mellem
størrelse). Remoncen stryges på og drysses med korender / rosiner og til sidst drysses lidt mørkt farin ud over hele kagen. Sættes til efterhævning 15 - 20 minutter på et lunt sted og bages i ca. 20 minutter ved 200 0. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Kokosmuffins (ca. 20 stk.) | ||||||||||||||||||||||||||||||||
2 æg | 175 g sukker | |||||||||||||||||||||||||||||||
2 tsk. vanillesukker | 125 g smør eller margarine | |||||||||||||||||||||||||||||||
45 g mel | 140 g kokosmel | |||||||||||||||||||||||||||||||
50 g nødder | 100 g mørk chokolade | |||||||||||||||||||||||||||||||
Pisk æg og sukker godt sammen. Tilsæt vanillesukker. Smelt fedtstoffet
og lad det afkøle lidt. Rør det smeltede fedtstof i æggeblandingen skiftevis
med mel og kokosmel. Hak nødder og chokolade og bland det i dejen. Kom dejen i papirforme og bag kagerne ca. 15 min ved 200 0. Kagerne kan fryses. |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Møllerens thekage (gammel Amo & Gluten opskrift) |
||||||||||||||||||||||||||||||||
Dej: | ||||||||||||||||||||||||||||||||
500 g Amo eller Gluten | ||||||||||||||||||||||||||||||||
250 g smør eller margarine | ||||||||||||||||||||||||||||||||
500 g sukker | ||||||||||||||||||||||||||||||||
6 æg | ||||||||||||||||||||||||||||||||
2 dl mælk | ||||||||||||||||||||||||||||||||
3 tsk. bagepulver | ||||||||||||||||||||||||||||||||
75 g hakkede mandler eller nøddekerner |
||||||||||||||||||||||||||||||||
1 tsk. mandelolie eller mandelessens | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Pynt: | ||||||||||||||||||||||||||||||||
25 g hakkede mandler eller nøddeflager og sukker | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Fedtstoffet blødgøres til det har konsistens som mayonnaise og røres godt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i med de hakkede mandler, mælk og mandelolie eller essens. Rør dejen til den er ensartet og kom den i en smurt, meldrysset bradepande ca. 35 x 25 cm. Drys først hakkede mandler/nøddeflager og derefter sukker på. | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Bag Møllerens thekage ved 180 0, svag varme, i ca. 30 min på midterste rille. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||